О нама Невен Добра играчка Маслачак Мали Пјер Пројекти и активности Публикације Партнери и покровитељи

ДЕЦА И МЕДИЈИ

Спречимо злоупотребу деце у медијске и политичке сврхе

Сведоци смо евидентног и сталног кршења дечјих права у медијима, а проблем злоупотребе деце у медијима и у политичке сврхе се погоршава. Открива се идентитет деце у контексту жртве злостављања и занемаривања, сведока насиља, угрожава се достојанство детета и право на приватност, а деца се све чешће појављују као део политичких кампања и скупова. На пријаве оваквих појава, регулаторно тело РЕМ, изриче опомене, а новинарска удружења без интервентне улоге реагују на кршења Kодекса новинара Србије.

У циљу решавања горнаведених проблема, Пријатељи деце Србије, уз сарадничку подршку Мреже организација за децу – МОДС и финансијску подршку Београдске отворене школе и USAID-а, реализују пројекат ДЕЦА И МЕДИЈИ – Спречимо злоупотребу деце у медијске и политичке сврхе.

Током пројекта, реактуализоваће се питање Кодекса Деца и медији, организовати информативни састанци и потписивање новог Кодекса са представницима медија и политичких партија, и спровести велика јавна кампања о питању злоупотребе деце у медијске и политичке сврхе.

Пројекат се спроводи од 15. априла до 31. октобра 2019. године.Нaзaд

Рeцeнзиje и кoмeнтaри

Пoстaви кoмeнтaр

Приjaви сe нa нaш нewслeттeр. Сaзнajтe први o нoвим прoизвoдимa и снижeњимa

Приjaви сe