О нама Невен Добра играчка Маслачак Мали Пјер Пројекти и активности Публикације Партнери и покровитељи

Изабрани добитници Књижевне награде Невен

Организација Пријатељи деце Србије објављује победнике конкурса Књижевне награде „Невен“, за дела издата у 2017. години. На овогодишњи конкурс је стигло 49 наслова намењених деци, из 12 издавачких кућа.

Жири за белетристику у саставу Милован Данојлић, Гордана Главинић и Ивана Мијић Немет одлучио је, да у конкуренцији 27 књига, награду „НЕВЕН“ додели ЗЛАТКУ ВАСИЋУ за књигу „ЧУДЕСНО ПУТОВАЊЕ“, издавача Креативни центар.

Најбољи илустратор је МИЛИЦА РАДЕНКОВИЋ за илустрацију књиге „ИЗМИСЛИЦА“, одлучио је жири у саставу Оливера Батајић, Бојан Стеванић и Братислав Миленковић. Жири је ове године у избору имао 23 наслова. Изабрану књигу издала је Лагуна.

У категорији популарна наука стигло је 9 књига, а жири у саставу Љубица Урошевић, Милован Данојлић, Гордана Главинић и Ивана Мијић Немет изабрао је књигу издавачке куће Креативни центар „50 ЕКСПЕРИМЕНАТА ИЗ ЖИВОГ СВЕТА“, аутора ТАТЈАНЕ МИХАЈИЛОВ-КРСТЕВ.

Додела награда лауреатима је 4. октобра у 13 сати у Свечаној сали Скупштине града Београда. Награда се традиционално додељује у току Дечије недеље.

Доделу књижевне награде „Невен“ у 2018. години подржали су Министарство културе и информисања, Министарство за рад, запошљавање, борачка и соц. питања, и Продуцентска кућа НИРА.

Пријатељи награде су Скупштина града Београда, Модна кућа „Мона“, и Књиговезница Паштрмац.Нaзaд

Рeцeнзиje и кoмeнтaри

Пoстaви кoмeнтaр

Приjaви сe нa нaш нewслeттeр. Сaзнajтe први o нoвим прoизвoдимa и снижeњимa

Приjaви сe